Spenatlasagne med keso & kikärter (300 kcal)
Nyttigare & lite godare version av detta lasagnerecept. Denna är anpassad för ca 12 portioner à 420 g, och ger alltså lite över 5 kg lasagne. Det krävs alltså en stor kastrull och en djup ugnsplåt för detta.
I fullproppade matlådor ser det ut såhär plus lite mer. Lasagne håller sig bra i frysen, så man behöver inte föräta sig på lasagne varje gång man lagar det.
Ingredienser
- 2 gula lökar (ca 200 g)
- 4 vitlöksklyftor (ca 20 g)
- 1 msk olja (10 g)
- 4 burkar krossade tomater (à 400 g)
- 1.2 kg fryst bladspenat, tinad
- 2 stora morötter (ca 200 g)
- 1.5 zucchini (ca 600 g)
- 2 paket kikärtor (ca 460 g ärtor)
- 1 kg minikeso
- 20-22 lasagneplattor (360 g), fullkorn
- Salt, cayannepeppar, chilipulver & andra kryddor efter smak
- (Ev 120-150 g riven ost, kan uteslutas)
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en stor kastrull och en ugnsplåt med bakplåtspapper på.
- Hacka lök och pressa vitlöken. Fräs i oljan tills löken blivit mjuk. Häll i krossade tomater och låt koka 4-5 minuter.
- Riv i morötter och zucchini och blanda i bladspenaten och kikärtorna och låt koka några minuter till. Tillsätt salt och eventuella kryddor.
- Ta av kastrullen från värmen och rör ner keso. Varva grönsaksröran med lasagneplattor på ugnsplåten. Börja och avsluta med grönsaksröran. Toppa eventuellt med riven ost. Tillaga i mitten av ugnen i ca 30-45 min.

Näringsvärde per portion | |
---|---|
Energi | 298 kcal |
Kolhydrater | 37.7 g |
Fett | 4.6 g |
Protein | 20.55 |
Fibrer | 9.48 g |
Kommentarer
Skicka en kommentar